ua de

Прем'єра документального фільму «Найдовший день. Німці України під час війни»

Прем'єра документального фільму «Найдовший день. Німці України під час війни»

28 травня о 16:30 на місцевих каналах Суспільного Мовлення відбудеться прем'єра документального фільму «Найдовший день. Німці України під час війни», створеного за ініціативи Ради німців України та за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини.

Стрічка розповідає, як спільнота українських німців консолідувала всі свої зусилля для порятунку України під час загарбницької війни з рф та пліч-о-пліч з іншими національними громадами й корінними народами невтомно працює на благо України.

«Цей фільм — спогад про той день, коли наше життя змінилося. Він відкриває внутрішню силу та незламний дух нашої спільноти у боротьбі за нашу незалежність та розкриває тему солідарності українських німців у найважчий час. Він не лише розповідає історії про 24 лютого 2022 року, а й показує героїв, які своїми діями змогли змінити хід подій. Це надзвичайно важливий фільм, що дарує нам натхнення та нагадує, що разом ми можемо пройти через будь-які випробування», — відзначив Володимир Лейсле, голова Ради німців України.

Детальніше про фільм на сайті Суспільного мовлення.

27 травня 2023
×