ua de

Анонс проєкту "Lokale Jugendclubs 2024 - 2025"

Анонс проєкту "Lokale Jugendclubs 2024 - 2025"

Всеукраїнським об'єднанням "Німецька молодь в Україні" оголошує Конкурс на заснування у 2024-2025 роках додатково 1-2 Молодіжних клубів під керівництвом молодіжних координаторів при громадських організаціях німців України!

Шановні керівники громадських організацій німців України!

Шановні керівники «Німецьких будинків»!

Від початку 2024 року при громадських організаціях німців України вдало працює проєкт "Lokale Jugendclubs". Автоматично продовжать роботу 10 молодіжних клубів та молодіжних координаторів у 2024 та 2025 році.

Нам приємно повідомити Вам про можливість підтримати ще 1-2 організації, які мають можливість запровадити проєкт "Lokale Jugendclubs 2024 – 2025“ на місцях. Для можливості відкриття проєкту при організації ми звертаємося до Вас, шановні керівники громадських організацій німців України, допомогти з пошуком відповідного кандидата на роль контактної особи молодіжного клубу Вашої організації. Контактна особа - координатор молодіжного локального проєкту - Jugendprojektkoordinator/in стане свого роду мультиплікатором, який регулярно контактуватиме з 6-10 представниками молоді та підлітками (тинейджерами) у Вашій організації, організовуватиме в ході проєкту (згідно з планом) молодіжні заходи як мінімум 2 рази на місяць, регулярно підтримуючи зв'язок з методистами від ВО НМУ/DJU. За такий вид діяльності передбачено символічну винагороду у розмірі 100 євро на місяць (з відрахуванням податків).

Незважаючи на складнощі, пов'язані з війною, проєкт спрямований:

  • на додаткову підтримку та допомогу молоді та підліткам (тинейджерам) у локальних організаціях німецької меншини для активізації молодіжної роботи;      
  • на знайомство молодих людей (учасників дитячих та молодіжних проєктів) з ключовими навичками роботи при молодіжних клубах, основам проєктного менеджменту та організацію дозвілля.

Дана ініціатива буде втілюватися шляхом проведення щомісячних зустрічей у Центрах зустрічей, «Німецьких будинках». Цільова група проєкту: Молоді люди (етнічні німці) віком від 18 до 35 років.  

Цілі проєкту:

  • Сприяти комунікації серед активної молоді німецького походження;
  • Поповнити актив молоді та знайти молодих лідерів для локальних організацій та підтримати їхню роботу при ВО НМУ/DJU;
  • Підвищити кваліфікацію молодих людей у галузі молодіжної роботи;
  • Підтримувати молодих лідерів та молодіжні організації у їхньому сталому розвитку.

Особливості проєкту:

  • Проведення регулярних освітніх зустрічей та заходів, що організовуються лідерами-контактними особами (Jugendprojektkoordinator/in): зустрічі повинні відбуватися два рази на місяць;
  • Теми освітніх зустрічей: робота з молоддю, діяльність некомерційних організацій, проєктний менеджмент, фандрайзинг та інші теми, які сприятимуть розвитку молодіжної роботи.  

Вимоги до кандидата, контактної особи (Jugendprojektkoordinator/in):

  • Досвід участі у молодіжних проєктах, мовних майданчиках або мовних ініціативах, що проходили за підтримки Ради німців України (РНУ)/БФ «Товариство Розвитку»;
  • Знання німецької мови на рівні А2 та вище;
  • Відвідування мовних курсів при Центрі Зустрічей;
  • Вік кандидата від 18 до 35 років;
  • Документи, що підтверджують німецьку приналежність Заявника (контактної особи проєкту)
  • Лист від керівника партнерської організації РНУ/БФ "Товариство Розвитку", в якому керівник локальної організації уповноважує Заявника бути контактною особою проєкту (Jugendprojektkoordinator/in). 

Просимо надіслати до 14.09.2024 р. вище вказані документи та Мотиваційний лист – Заявку (коротко) від Заявника на участь у Конкурсі з обґрунтуванням чому він/вона хотів би у 2024 - 2025 році активно займатися розвитком молодіжного клубу на локальному рівні на електронні адреси:

Про результати Конкурсу буде повідомлено не пізніше 20.09.2024 р.

Організатор проєкту: Всеукраїнське об'єднання "Німецька молодь в Україні".

Проєкт проводитиметься Всеукраїнським об'єднанням "Німецька молодь в Україні" з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ та комплексного територіального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд "Товариство Розвитку".

×