ua de

Анонс проєкту "Lokale Jugendclubs - 2024" для Керівників громадських організацій німців України

Анонс проєкту "Lokale Jugendclubs - 2024" для Керівників громадських організацій німців України

Шановні керівники громадських організацій німців України,

Шановні керівники «Німецьких будинків»,

нам приємно повідомити Вам про старт спеціального пілотного проєкту "Lokale Jugendclubs - 2024", який спрямований на додаткову підтримку та допомогу молоді та підліткам у локальних організаціях німецької меншини для активізації молодіжної роботи.

Проєкт отримав попередню підтримку та схвалення МВС ФРН у пілотному форматі, тому ми зможемо підтримати у 2024 році лише 12 молодіжних клубів.
 
Незважаючи на складнощі, пов'язані з війною, проєкт спрямований на знайомство молодих людей (учасників дитячих та молодіжних проєктів) з ключовими навичками роботи при молодіжних клубах, основами проєктного менеджменту та організацією дозвілля. Дана ініціатива буде втілюватися  шляхом проведення щомісячних зустрічей у Центрах зустрічей, «Німецьких будинках».

Цільова група проєкту: Молоді люди (етнічні німці) віком від 18 до 35 років.

Цілі проєкту:

  • Сприяти комунікації серед активної молоді німецького походження;
  • Поповнити актив молоді та знайти молодих лідерів для локальних організацій та підтримати їхню роботу при ВО НМУ/DJU;
  • Підвищити кваліфікацію молодих людей у галузі молодіжної роботи;
  • Підтримувати молодих лідерів та молодіжні організації у їхньому сталому розвитку.

Особливості проєкту:

  • Проведення регулярних освітніх зустрічей та заходів, що організовуються лідерами- контактними особами (Jugendprojektkoordinator/in). Зустрічі повинні відбуватися два рази на місяць;
  • Теми освітніх зустрічей: робота з молоддю, діяльність некомерційних організацій, проєктний менеджмент, фандрайзинг та інші теми, які сприятимуть розвитку молодіжної роботи.

Для початку реалізації проєкту звертаємося до Вас, шановні керівники громадських організацій німців в Україні, допомогти з пошуком відповідного кандидата на роль контактної особи проєкту від молодіжного клубу Вашої організації. Контактна особа (Координатор молодіжного локального проєкту - Jugendprojektkoordinator/in) стане свого роду мультиплікатором, який регулярно контактуватиме з 6-10 молодими представниками та підлітками у Вашій організації, організовуватиме в ході проєкту (згідно з планом) молодіжні заходи як мінімум 2 рази на місяць, регулярно підтримуючи зв'язок з методистами від ВО НМУ/DJU. За такий вид діяльності передбачено символічну винагороду у розмірі 600 євро (з відрахуванням податків) за 6 місяців діяльності молодіжного клубу.

Вимоги до кандидата, контактної особи (Jugendprojektkoordinator/in):

  • Досвід участі у молодіжних проєктах, мовних майданчиках або мовних ініціативах, що проходили за підтримки Ради німців України (РНУ)/БФ «Товариство Розвитку».
  • Знання німецької мови на рівні А2 та вище.
  • Відвідування мовних курсів при центрі зустрічі.
  • Вік кандидата від 18 до 35 років.
  • Лист від керівника партнерської організації РНУ/БФ "Товариство Розвитку", в якому керівник локальної організації уповноважує Заявника бути контактною особою проєкту (Jugendprojektkoordinator/in).
  • Документи, що підтверджують німецьку приналежність Заявника (контактної особи проєкту)
  • Коротка мотивація від Заявника: чому він/вона хотів би у 2024 році активно займатися розвитком молодіжного клубу на локальному рівні.

Лист-клопотання від Керівника організації та документи, що підтверджують німецьку приналежність, потрібно надсилати на електронні адреси:

info@deutsche.in.ua

pm.jugend@deutsche.in.ua

Ljudmila.Krawtschenko@gfe-odessa.org
 
Документи та Заявки на участь у конкурсі приймаються до 08.02.2024 р.

Про результати конкурсу буде повідомлено не пізніше 11.02.2024 р.

Організатор проєкту: Всеукраїнське об'єднання "Німецька молодь в Україні".
 
Проєкт проводитиметься Всеукраїнським об'єднанням "Німецька молодь в Україні" з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ та комплексного територіального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд "Товариство Розвитку".

×